Това заяви пред bTV енергийният министър Румен Радев.  Преди седмица дeпyтaтът

...
Това заяви пред bTV енергийният министър Румен Радев.  Преди седмица дeпyтaтът
Коментари Харесай

Министър Радев: 5 млрд. куб. метра газ могат да бъдат добивани от находище в Черно море

Това съобщи пред bTV енергийният министър Румен Радев. 

 

Преди седмица дeпyтaтът от ГЕРБ и някогашен eнepгиeн миниcтъp Дeлян Добрев oбяви, че се oчaĸвaт големи газови добиви oт бългapcĸaтa aĸвaтopия нa Чepнo мope. Според него капацитетът е 13 милиарда куб. метра годишно.

 

По думите на Радев става дума за две залежи. По-малко евентуално е да се осъществя това, което е с капацитет от 8 милиарда куб. метра годишно. 

 

Относно увеличението на цената на тока за битовите консуматори енергийният министър подсети, че тя се дефинира еднократно за година напред и една година цената е била напълно допустима. По думите му нарастването не е огромно като се има поради инфлацията за последната година.  

 

“Положиха се големи старания, с цел да бъде растежът най-малък. Битовият консуматор ще бъде подкрепян и в бъдеще, с цел да заплаща по-ниска цена от небитовия консуматор “, добави Румен Радев.

 

Относно затварянето на въглищните централи в България той счита, че първи би трябвало да бъдат изведени от употреба най-замърсяващите.

За концепцията за продажба на оборудването за АЕЦ „ Белене “ на Украйна министърът разгласи, че НЕК би трябвало да обезпечи съответна и професионална експертиза и оценка. По думите му ще се вземе поради и фактът, че част от това съоръжение може да се употребява и от АЕЦ “Козлодуй “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР